Berätta Agnetha, hur kom det sig att du startade projektet från början?

-"Jag visste att det fanns behov att lyfta fram kvinnor och deras företagande och att det fanns behov av en plattform där det skulle skapas kontaktytor för nätverk, för det är så otroligt viktigt. Jag visste också att det fanns en könsmaktsordning för det finns det alltid, jag ville öppna upp för mer öppenhet kring jämställdhet.
Jag drev det första projektet ”Främja kvinnors företagande” mellan 2012-2014. I det projektet träffade jag hundratals kvinnor med företag som vittnade om orättvis behandling och där ett stort antal upplevde att de var ovälkomna
eller obekväma i de nätverk som ofta drivs med manliga förtecken. Det fanns ett behov av ett nätverk som stärkte och välkomnade kvinnliga företagare.

Satsningarna på att få fler kvinnor att starta och driva företag har pågått i flera år. Trots detta går vi väldigt sakta framåt och kanske ska vi börja reflektera på vad det beror på.
Tillväxtanalys ( myndighet som utvärderar och analyserar svensk tillväxtpolitik ) visar att färre kvinnor än män väljer att bli företagare. Tyvärr är det dessutom fler kvinnor än män som väljer att lägga ner sina företag för att istället gå på en anställning.
En annan orsak till att färre kvinnor startar företag är bristen på förebilder. På senaste Oscarsgalan synliggjordes kvinnliga förebilder, eller rättare sagt bristen på kvinnliga förebilder, när skådespelerskan Frances McDorman uppmanade alla kvinnor som var nominerade till en Oscar att ställa sig upp. Det blev en väldigt gles samling. Om vi fortsätter att belysa filmbranschen finns forskning på hur mycket talutrymme kvinnor och män får i de filmer som anses som de bästa. Det visade sig att 70 procent av replikerna sägs av män.

Vad har filmbranschen med företagandeatt göra, kan man undra?
Jo kvinnliga företagare ( och filmmakare )får sämre tillgång till kapital. Mäns företag ( och filmer ) betraktas fortfarande mer värdefulla än kvinnors. Normen för en företagare ( och regissör ) är fortfarande en man. Så förebilder behövs. Såväl i filmens som entreprenörens värld.
När projektet ”Gävleborgs Affärskvinnor” avslutades kunde vi ändå se många goda resultat.
De deltagande kvinnorna har fått nya nätverk som har lett till affärsutveckling, men vi har tillsammans också visat på numerären. 500 kvinnor är starka tillsammans, nu kan vi göra skillnad och börja ställa krav. Nu jobbar vi vidare för att få genusmedvetna bedömningar av våra affärsplaner och innovationer, tillgång till kapital och rådgivning men framför allt – vi ställer krav på respekt.


AGNETHAS TRE RÅD TILL KVINNLIGA FÖRETAGARE

1. Ta hjälp. Tro inte att du varken kan eller
hinner allt själv.
2. Good is enough. Vänta inte tills allt är perfekt.
Då blir det aldrig av.
3. Din produkt/ tjänst är säkert helt fantastiskt.
Men "vem" ska betala för den?

CFA-Tidningen
Ambassadören
Anna Idell